Luo tili

Peruuta
X

Etsi


21. elokuuta 2017

Muoviviemärit vs. betoniviemärit

Muoviviemärit

Muoviviemärit ovat ottaneet jalansijaa hitaasti mutta varmasti, vakuuttaen urakoitsijat helppoudellaan ja kestävyydellään. Muoviset viemärit eivät ole arkoja korroosiolle tai ruosteelle ja niiden ympäristövaikutukset ovat pienemmät kuin esimerkiksi betoniviemäreiden kuten Tepffan tutkimus osoittaa.


Eurooppalaisen muoviputkiyhdistyksen, Tepffan, toimeksiannosta suoritettu tutkimus vertaili maanalle sijoitettujen viemäreiden ympäristövaikutuksia sekä suorituskykyjä. Tutkimuksen tulokset osoittavat, että käytössä olevat joustavat putkistot suoriutuvat paremmin kuin jäykät putket.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että joustavuudella on suuri osuus putkiston kestävyydessä, ilman joustavuutta on riski, että viemärit alkavat vuotaa. Tutkimukset osoittivat myös, että joustavien putkistojen yhteet takaavat pitävät liitokset. Kun putkistot ovat kestäviä ja liitokset pitäviä ovat ympäristöriskit pienemmät kuin betoniviemäreillä.

Lue lisää tutkimuksesta Tepffan sivuilta.

Kestävyytensä lisäksi, muoviviemärit ovat nopeita asentaa. Tepffa teetätti kokeen, jolla testattiin viemärijärjestelmien asennusta. Testissä asennettiin 90 metriä putkea sekä kaksi tarkastuskaivoa. Muoviviemäreiden ylivoimaa voit katsoa Tepffan julkaisemalta videoltaLisätietoa maaviemäriratkaisuistamme:
Teemu Sillvan
0400 154 935
teemu.sillvan@wavin.com

tai ottamalla yhteyttä myyntitiimimme:
020 1285 200
myynti@wavin.comTämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Hyväksyn